Mooi knus appartement in Parijs

Geschikt voor een gezin met 2 kinderen of een groep vrienden (tot 4 volwassenen)

Enkele tips: parkeren, fietsen, openbaar vervoer

Parkeren

In de rue Jacques Kablé geldt betaald parkeren van 09:00 tot 20:00 (behalve op zondag en feestdagen) en het kost € 4,00 p/u. In de straat vindt u een paar parkeerautomaten.

Om (goedkoper) te kunnen parkeren voor een lange(re) periode, kunt u een parkeerplek reserveren via deze (in het Nederlands beschikbare) sites:

https://www.onepark.co/nl 

https://www.interparking-france.com/parking-paris/nl

Fietsen

U kunt gerust gebruik maken van de fietsen die horen bij het appartement maar deze zijn geen 'contractueel element' van uw verblijf in Parijs. Hiermee bedoel ik dat als een of meerdere fietsen het - helaas - niet doet/doen tijdens uw verblijf (lekke band, stuk gemaakt door anderen etc.) dan kunt u hierover niet klagen. Ik woon zelf niet in Parijs en kan dus helaas niet de fietsen controleren na elk bezoek. Wel ga ik regelmatig naar Parijs en controleer ik dan de fietsen met enige regelmaat maar er zal wel af en toe gebeuren dat een fiets kuren heeft terwijl gasten in het appartement zitten.

Mocht het laatste gebeuren en u heeft een (extra) fiets nodig, dan kunt u makkelijk (en voor weinig geld) een fiets huren van de gemeente Parijs. Dit systeem heet 'Vélib'.

Hoe 'Vélib' werkt kunt u lezen op de 2 websites hieronder. De eerste is een handige presentatie van 'fietsen in Parijs en Vélib' door een in Parijs wonende Nederlandse dame en de tweede de website van Vélib zelf (in het Engels).

https://breakzy.nl/parijs-verkennen-op-de-fiets

https://www.velib-metropole.fr/en

Openbaar vervoer 

Met het openbaar vervoer in Parijs (en met name de metro) kunt u snel - en meestal eenvoudig - overal naartoe. Wel moet u eerst weten hoe het werkt, waar u kaartjes kunt kopen en wat de mogelijkheden zijn (dagkaart, weekendpas etc.)

Hieronder vindt u 3 handige websites. De eerste (in het Engels) legt alle mogelijkheden qua OV in Parijs uit alsook de verschillende types kaarten en de tarieven. Het is ook mogelijk om via de site alvast uw kaartjes te bestellen. Maar dit kunt u ook doen bij (bijna) elk metrostation (loket of apparaat). De tweede website (in het Nederlands) geeft ook een uitgebreide presentatie van de mogelijkheden. En mocht u het nog steeds niet helemaal hebben begrepen :-), dan kunt u nog een video kijken (in het Engels) 'reizen met het Ov in Parijs'.

https://parisjetaime.com/eng/article/public-transport-a555 

https://www.parijsalacarte.nl/10-rittenkaart-metro-parijs-navigo-easy

https://www.youtube.com/watch?v=ehrf8rekHc0